Laatste nieuws

Reisverslag Roemenie 2023

oktober 2, 2023

Dag 1 Gelukkig zijn Ina, Bert, Albert en Wim veilig over. Vandaag een drukke dag gehad, boodschappen gedaan, en uitgedeeld en sponsorgezinnen bezocht. Dankbaar dat we dit mogen en kunnen doen. Dag 2 Vandaag was een indrukwekkende dag, boodschappen mogen uitdelen, bij een kerk geweest en contacten mogen leggen. Dag 3 Vandaag was een mooie zonnige dag. Egbert is voor gegaan in de kerk, en we zijn naar de verzorgingshuis geweest.   Dag 4 Op de laatste dag stappen wij in de auto om aan de lange terugreis te beginnen. We hebben besloten om de ca 1700 km zonder hotelovernachting te rijden, dit keer via goed begaanbare wegen. Dankbaar voor alle donaties, mogelijkheden om dit werk te kunnen doen, indrukken, medeleven en gebed komen we veilig en in goede gezondheid thuis.

Lees verder

Goede Doel juli/aug 2022

juli 3, 2022

Beste broeders & zusters, In juli & augustus gaat de collecte voor het goede doel naar Nusfalau. Zoals u waarschijnlijk weet trekt de Stichting Nusfalau zich het lot aan van de armsten in Roemenië. Twee christelijke Roma gezinnen hebben hulp nodig in de omgeving van Simleu. De familie Ciurar met 10 kinderen willen graag hun huis uitbreiden, maar komen niet verder dan de betonnen vloer en bakstenen. Ze hebben nog aan van alles behoefte om de nodige uitbreiding bewoonbaar te maken. De familie Mezei-Varga met 5 kinderen (waarvan 1 sponsorkind, Angelo-Ro) wonen in een ‘woning’ van 2 kleine kamers, zonder badkamer en toilet. De man is daarmee begonnen aan die voorziening, maar heeft geen budget om verder te gaan met de klus. Zij kunnen uw bijdrage goed gebruiken. Zij hopen op uw gebed en gift en wij bevelen die van harte aan. Hartelijke groet en God’s zegen, Stichting Nusfalau Uw gift kan overgemaakt worden naar: NL 04 INGB 0000 8222 17 t.n.v. Baptistengemeente de Bron Almelo / onder vermelding van Nusfalau PDF

Lees verder

Reisverslag Roemenie 2021

januari 19, 2022

In het najaar 2021 zijn Wim en Ewoud naar Roemenië geweest. Ze hebben diverse spullen meegenomen, met name voor het ouderen mensen huis (soort bejaarden/ verzorging tehuis) in Cehu. Daar zijn lakens, slopen incontinentie materiaal etc. afgeleverd. Ook is er toen gekeken naar overige behoeftes. Door de financiële gunstige situatie hebben een nieuwe goede wasmachine en droger (merk: Miele) kunnen schenken aan het tehuis. Verder zijn er enkele speel toestellen zoals een trampoline bij de zigeuner kerk voor de kinderen afgeleverd. En dat was natuurlijk een groot succes.

Lees verder

Jaarverslag 2021

januari 18, 2022

Hierbij het jaarverslag van Nusfalau: Nusfalau-jaarverslag-2021

Lees verder

Reisverslag Roemenië 2019

november 19, 2019

Beste Mensen, Op 2 november 2019 zijn wij onze reis naar Roemenië begonnen, na 2 dagen reizen zijn we zondag middag bij onze contactpersoon familie Szkrenyes aangekomen. We zijn goed ontvangen door de familie en het was fijn om gelijk de zondagavond een kerkdienst mee te maken in het nieuwe kerk gebouw. De drie dagen dat wij in Roemenië waren hebben we een aantal gezinnen bezocht, die vanuit Nederland worden gesponsord. Ook hebben we in die drie dagen mogen zien wat het sponsor werk doet, waar we erg dankbaar voor zijn. Het waren drie dagen die veel indruk hebben gemaakt, waarin we veel hebben gezien en ook ideeën hebben opgedaan voor eventueel volgende projecten. Namens Nusfalau willen wij de sponsoren en iedereen die op welke wijze dan ook geholpen heeft aan deze reis bedanken. Natuurlijk staan wij altijd open voor sponsoren, mocht u meer informatie willen kunt u altijd contact opnemen via onze website.

Lees verder

REISVERSLAG ROEMENIE VOORJAAR 2017

juli 7, 2017

Na drie dagen reizen op dinsdagmorgen 25 april rond 11 uur aangekomen bij de familie Szkrenyes. We werden zoals altijd weer hartelijk ontvangen, het was al weer twee jaar geleden dat we in Roemenië waren. Na eerst een kopje koffie te hebben gedronken zijn we direct op weg gegaan om enkele gezinnen te bezoeken. We zijn begonnen in Cehu-Silvaniei. We hebben de jonge dominee Nagy en zijn gezin als eerste bezocht en daar hebben we tevens van een heerlijke lunch genoten. Dankbare vriendelijke mensen zijn vrouw is ook heel erg geïnteresseerd naar ons in Nederland. Daarna bezochten we een keurig net gezin dat in een flat woont, binnen is alles netjes het ziet er allemaal goed verzorgd uit. Een van de meisjes wou wel even een stukje piano voor ons spelen. Bij de andere gezinnen was niet iedereen thuis, een vader met zoontje was niet te bereiken daar hebben we de jonge dominee naar gevraagd en die vertelde dat het moeizaam gaat met deze man hij houd een beetje toezicht.

Lees verder

Facebook pagina stichting nusfalau

oktober 22, 2016

Vanaf Januari 2017 is er ook een facebook pagina. https://www.facebook.com/stichtingnusfalau/?fref=ts  

Lees verder